Carnaval 2025:

Krabbetukkers presenteren nieuwe prins

Het is ons een groot genoegen om, op de avond waarop wij normaalgesproken ons Prinsenbal organiseren, u voor te stellen: Prins Danny I, Prins der Krabbetukkers!

Op een besloten ledenvergadering is Prins Danny I onlangs unaniem verkozen tot 12e prins van Carnavalsvereniging De Krabbetukkers, wat volgens de prins voor hem een enorme eer was. Prins Danny is geen vreemde voor de vereniging en heeft het carnavalsbloed al jaren door de aderen stromen.

“Ik ben ooit in aanraking gekomen met het carnaval als Lijster van Waaienburg, de voorloper van de Kwekkers van Waaienburg (ons carnavalskoor) en daarna ben ik jarenlang vrijwilliger geweest in de gas- en waterploeg tijdens de opbouw van Bastion Pierre. Een echte Krabbetukker wordt je niet, dat zit gewoon in je.” Aldus de hoogheid.

De prins bedankt het bestuur van de vereniging, de ereleden, de hofdames, de raad van elf en het korps der garde officieren voor het in hem gestelde vertrouwen (“er is een droom voor mij in vervulling gegaan”) en kijkt uit naar zijn carnavalstaken. Als gezicht van de vereniging hoopt hij vooral enthousiasme uit te dragen en de carnavalsviering in Waaienburg te stimuleren.

Vanwege Corona heeft het carnaval het afgelopen jaar niet plaatsgevonden, waardoor burgers en burgeressen van Waaienburg ongetwijfeld snakken naar de feestavonden, het kindercarnaval, de seniorentournee en het scholenrondje. Carnavalsvereniging De Krabbetukkers gaat er vanuit dat het carnaval in 2022 doorgaat en de voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang. Alleen de op dat moment geldende coronamaatregelen zouden roet in het eten kunnen gooien, maar in de woorden van prins Danny I: “Laten we vooral niet gaan doemdenken maar positief blijven en uitkijken naar ons 60e carnaval in Waaienburg!”

Delen op social media?

Deze website is een Zaak van Maak

Carnaval in Waaienburg

t/m 2028

2025
1, 2, 3 maart

2026
14, 15, 16 februari

2027
6, 7, 8 februari

2028
26, 27, 28 februari