Krabbetukkers

Waaienburg viert carnaval met Prins Edwin I

Op zaterdag 17 november is op een druk bezocht Prinsenbal de nieuwe Prins der Krabbetukkers voorgesteld. De Krabbetukkers zullen dit jaar voorgegaan worden door Prins Edwin I.

De nieuwe prins carnaval staat in het dagelijks leven bekend als Edwin Krijns. Hij is geen onbekende in Bastion Pierre; als wethouder stond hij, met de sleuteloverdracht, meerdere keren op het podium in de troonzaal en bezocht hij daarnaast als carnavalsvierder jaren het Krabbetukkersfestival.

Openingsspeech
In zijn openingsspeech gaf de kersverse prins aan dat hij de vereniging heeft leren kennen als een vereniging waarin niemand alleen staat en iedereen meedoet. Daarnaast bedankte hij de tientallen vrijwilligers die jaar-in-jaar-uit zorgen voor een spetterend carnavalsfeest. Tot slot meldde hij dat de Waaienburgse trots bevoorrecht mag zijn met zoveel betrokken sponsors.

Prins Edwin I zal bijgestaan worden door de vertrouwde hofdames Irma en Dominique.

Huldiging
Tijdens zijn eerste avond als prins mocht Prins Edwin direct iemand huldigen. Op advies van zijn wijze Raad van Elf en leden van het Korps der Gardeofficieren heeft hij besloten om Rob Marks te huldigen voor zijn jarenlange inzet tijdens het carnaval. Rob zorgt er onder meer voor dat, ongeacht de weersomstandigheden, de feestgangers een veilig parkeerplekje vinden bij Bastion Pierre. Daarnaast verricht hij allerlei hand- en spandiensten, die variƫren van het controleren in de verschillende feestzalen tot toezicht bij de toiletgroepen in Bastion Pierre.

De vereniging ziet in hem dan ook een voorbeeld evenementenregelaar, die met beide benen op de grond staat, een gulle glimlach heeft en over een dikke huid beschikt. Hij kreeg de versierselen omgehangen die horen bij Ridder in de orde der Carnavalshoed.

Blijf op de hoogte van de Krabbetukkers via Facebook, Twitter en Instagram. Volg hiervoor: @krabbetukkers

About the Author: Robert

Robert