Krabbetukkers

Krabbetukkers gaat 57e seizoen in met nieuwe prins

CV-De-KrabbetukkersCarnavalsvereniging De Krabbetukkers opent op zaterdag 17 november alweer het 57e carnavalsseizoen met een Prinsenbal in Studio 62 voor leden, vrijwilligers en sponsors.

Na een lange zomerstop zijn De Krabbetukkers weer fris voor een nieuw seizoen met tal van activiteiten, waaronder de seniorentournee van De Kwekkers van Waaienburg met muzikale omlijsting van het huisorkest en hofkapel De Bloaspoepers. Daarnaast is er traditiegetrouw het scholenrondje op de laatste vrijdag voor carnaval.

Nieuwe prins
Sinds 2009 zwaaide Prins Jan I, in het dagelijks leven Jan de Leeuw, de scepter over Waaienburg. Jan de Leeuw is onlangs gekozen tot President der Krabbetukkers en zal zich volledig storten op zijn nieuwe functie binnen de vereniging. Zodoende zal de vereniging op advies van haar wijze Raad van Elf en het Korps der Gardeofficieren een nieuwe prins kiezen. Wie de Prins der Krabbbetukkers zal worden, is voor nu nog een verrassing. Tijdens het Prinsenbal zal hij, de 11e Prins in het bestaan van de vereniging, voorgesteld gaan worden.

Carnaval 2019
Het carnaval zal in 2019 plaatsvinden op 2, 3 en 4 maart in het feestpaleis Bastion Pierre. De kaartverkoop start op zaterdag 2 februari om 11.11 uur in sportcentrum Quelderduijn.

About the Author: Robert

Robert