Krabbetukkers

In Memoriam: Cees van der Neut

In Memoriam: Cees van der Neut

Op 23 augustus jl. is onze oud-president, oud-prins, ridder in de orde der Carnavalshoed en ridder in de orde der Zilveren Krab Cees van der Neut komen te overlijden.

Cees kwam in 1994 bij onze vereniging binnen als Prins der Krabbetukkers en heeft deze rol 8 jaar lang met verve vervuld. Zijn altijd vrolijke en goedlachse karakter maakte hem uitermate geschikt voor de functie en voor onze vereniging. Hij was dan ook de eerste prins sinds 12 jaar die na zijn ambtstermijn een andere functie binnen de vereniging zou vervullen.

Na zijn ambtstermijn als Prins Cees I, besloot hij om zitting te nemen in het bestuur van onze vereniging en wel als President. Wederom een rol die hem op het lijf was geschreven, zoals blijkt uit het feit dat hij deze functie tot 2018 heeft kunnen behouden. Bij het uitvoeren van zijn functie als President, bleek telkens weer zijn grote hart. Altijd hield hij in de gaten dat de belangen van leden en medewerkers voorop stonden bij bestuurlijke beslissingen.

Cees was een echt verenigingsmens, en men kon altijd een beroep op hem doen. Als het nodig was, was hij er altijd. Hij vervulde zijn bestuurstaken met enthousiasme en plezier maar draaide zijn hand ook niet om voor andere taken rondom het carnaval. Zo bleef hij tot het laatste moment voor het carnaval op zijn knieƫn Bastion Pierre rondgaan om te zorgen dat de vloer goed was afgeplakt.

Wij, en ongetwijfeld vele Helderse carnavalsvierders, zullen hem ontzettend missen maar nooit vergeten.

cees

About the Author: Protocollist

Protocollist